خواص غذایی و دارویی گوجه سبز
خواص غذایی و دارویی گوجه سبز

شهریاریها به نقل از مدیا لایف : گوجه سبز میوه ای آب دار و خوشمزه است که طبیعت سرد دارد. مزه ترش این میوه می تواند در یک روز گرم تابستانی احساس شادابی فراوان و رفع عطش به فرد ببخشد. همچنین گوجه سبز سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی و آنتی اکسیدان است که […]

L1397812848شهریاریها به نقل از مدیا لایف : گوجه سبز میوه ای آب دار و خوشمزه است که طبیعت سرد دارد. مزه ترش این میوه می تواند در یک روز گرم تابستانی احساس شادابی فراوان و رفع عطش به فرد ببخشد. همچنین گوجه سبز سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی و آنتی اکسیدان است که می تواند نقش مهمی در سلامت انسان ایفا کند.

در این مقاله خواص غذایی و دارویی این میوه ترش و کوچک معرفی میگردد.

گوجه سبز یا آلوچه در حقیقت میوه نرسیده درخت آلوست. این میوه سرشار از ویتامین C و حاوی مقدار زیادی فیبر محلول است به همین دلیل خوردن گوجه سبز در طول فصل تابستان به هضم غذا و اجابت مزاج کمک می کند.

ارزش غذایی گوجه سبز
‎گوجه سبز سرشار از فیبر٬ ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، فسفر است.
۹ مورد از فواید گوجه سبز و تاثیر آن در سلامت انسان:

۱- دستگاه گوارش: وجود مقادیر بالای فیبر در گوجه سبز باعث بهبود در روند کار دستگاه گوارش انسان می شود. خوردن گوجه سبز در تابستان به حرکات دودی روده کمک می کند.از آنجا که گوجه سبز منبع غنی از ویتامین C و فیبر قابل هضم است، از یبوست و نفخ شکم جلوگیری می کند.

۲- سیستم ایمنی بدن: مصرف مداوم گوجه سبز در فصل تابستان سیستم ایمنی بدن را به طور طبیعی تقویت می کند. خاصیت آنتی اکسیدانی گوجه سبز، بدن را در مقابل عوامل عفونی مقاوم کرده و با التهاب و رادیکال های آزاد مخرب مقابله می کند، از این رو موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد.

۳- دهان و دندان: مصرف مداوم گوجه سبز به دلیل بالا بودن مقدار ویتامین C به سلامت لثه ها و تقویت دندان ها کمک می کند. همچنین خوردن گوجه سبز به صورت خام باعث کاهش درد دندان٬ برطرف کردن خونریزی لثه ها و رفع بوی بد دهان می شود.

۴- جلوگیری از کم خونی: خوردن گوجه سبز جذب آهن در بدن را بهبود می بخشد. همچنین به دلیل بالا بودن مقادیر بالای ویتامین C به ساخت گلبول های قرمز خون کمک می کند.

۵- تناسب اندام: فیبر و ویتامین C بالای گوجه سبز برای رسیدن به تناسب اندام شما ننیز مفید است. نقش ویتامین C در سلامت عضلات و جلوگیری از پیر شدن سلولهای آن اثبات شده است. همچنین ویتامین C این میوه باعث دفع چربی های اضافه بدن شده و مصرف روزانه آن به صورت خام  در سالاد به عنوان یک وعده غذایی می تواند تاثیر به سزایی در کم کردن چربی های دور شکم و کم کردن وزن داشته باشد.

۶- جلوگیری از آسیب های داخلی: خاصیت آنتی اکسیدانی گوجه سبز از آسیب های داخلی سلولهای چربی مغز و جریان خون جلوگیری می کند و سلولهای بدن را در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت می کند.

۷- محافظت از ریه ها: کسانی که بیشتر گوجه سبز می خورند کمتر دچار مشکلات ریه مانند آسم٬ سرطان ریه٬ سرما خوردگی٬ سرفه و بیماری های مزمن ریوی می شوند.

۸- جلوگیری از انحطاط عضلانی: گوجه سبز برای تقویت افراد پیر و آن هایی که دوران نقاهت را می گذرانند مفید است زیرا از انحطاط سلول های عضلانی جلوگیری می کند و بینایی را تقویت می نماید.

۹- کلیه و مثانه: گوجه سبز ادرار آوراست و اعمال کلیه ها را تنظیم می کند و مصرف مداوم آن سنگ مثانه را خرد و دفع می کند.
چند نکته دانستنی

گوجه سبز میوه ای است به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال کوتاه است.
کسانی که به مزه ترش حساسند می توانند از پخته شده آن در انواع خورش ها یا به صورت کمپوت استفاده کنند.
اگر گوجه سبز نشسته یا آلوده مصرف شود احتمال ابتلا به بیماری های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت های غذایی را افزایش می دهد.