کلاهبرداری از طریق کارت‌های بانکی
کلاهبرداری از طریق کارت‌های بانکی

گروه فناوری شهریاریها : یکی از انواع کلاهبرداری‌هایی که این روزها به شدت در ایران در حال گسترش است، کلاهبرداری تلفنی از طریق دریافت اطلاعات کارت‌های بانکی است. از آنجایی که این روزها همه‌ی خانوارهای ایرانی برای گرفتن یارانه‌ی خود حداقل یک کارت بانکی دارند، لذا کلاهبرداران با یک جامعه‌ی آماری بزرگ روبرو هستند و این […]

bank-hackerگروه فناوری شهریاریها : یکی از انواع کلاهبرداری‌هایی که این روزها به شدت در ایران در حال گسترش است، کلاهبرداری تلفنی از طریق دریافت اطلاعات کارت‌های بانکی است.

از آنجایی که این روزها همه‌ی خانوارهای ایرانی برای گرفتن یارانه‌ی خود حداقل یک کارت بانکی دارند، لذا کلاهبرداران با یک جامعه‌ی آماری بزرگ روبرو هستند و این امر، امکان موفقیت‌شان را بیشتر می‌کند.

علت دیگر موفقیت این دسته از کلاهبرداران عدم آشنایی اکثریت جامعه با امکانات نوین بانکی از جمله خرید آن‌لاین از طریق رمز دوم کارت بانکی است.

تا آنجا که گاهی حتی افراد تحصیلکرده هم به دام این نوع کلاهبرداری‌ها می‌افتند!

در این شیوه کلاهبردار از طریق تلفن با قربانی تماس می‌گیرد و به نحوی اعتماد وی را جلب می‌نماید.

توجه داشته باشید که یک کلاهبردار هرگز به شما نمی‌گوید که من قصد کلاهبرداری از شما را دارم! یا حتی به نحوی سخن نمی‌گوید که شما بصورت غیرمستقیم پی به هدفش ببرید!

مثلاً در یکی از موارد کلاهبردار بعد از اطمینان یافتن از اینکه قربانی یک یخچال تازه با مارک ال‌جی خریداری نموده، ادعا کرده که از شرکت گلدایران تماس می‌گیرد تا خبر برنده شدن مشتری را به یک سفر بدهد.

در مرحله‌ی بعد وی از قربانی می‌خواهد تا برای واریز نقدی هزینه‌ی سفر شماره‌ی کارت بانکی را برایش بخواند. سپس به یک دستگاه خودپرداز مراجعه کند تا بعد از واریز شدن وجه به وی تائیدیه بدهد.

تا اینجای کار قربانی با خودش می‌گوید که من چیزی را از دست نخواهم داد پس بهتر است کارهای گفته شده را انجام دهم!

اما توجه داشته باشید که معمولاً سازمان‌ها و شرکت‌ها برای واریز وجه جوایز نقدی به حساب بانکی به صورت تلفنی از شما مشخصات نمی‌گیرند و لازم است که بصورت کتبی مشخصات را به آن‌ها اعلام کنید تا در صورت بروز مشکل امکان پیگیری وجود داشته باشد.

در جلوی دستگاه خودپرداز، کلاهبردار ادعا می‌کند که عملیات کارت به کارت دچار قطعی ارتباط شده و در حال حاضر امکان انجام آن وجود ندارد!

سپس پیشنهاد می‌دهد که این کار را از طریق اینترنت بانک انجام دهد! و می‌گوید برای این کار نیاز به رمز دوم و عدد چهار رقمی روی کارت بانکی دارد!

اما توجه داشته باشید که رمز دوم و CVV2 کارت بانکی شما باید کاملاً محرمانه باشد و در نگهداری آن‌ها حتی از رمز اول‌تان هم باید کوشاتر باشید!

نه فروشنده‌ها برای خرید در دستگاه کارت‌خوان به رمز دوم‌تان احتیاج دارند و نه کسانی که می‌خواهند برای‌تان پول واریز کنند!

http://up.irantrack.com/images/84i131h6b1usmy0hqox.jpg

کلاهبرداران با داشتن شماره کارت بانکی، رمز دوم و CVV2 روی کارت می‌توانند بدون داشتن خودِ کارت بانکی، از طریق اینترنت تمام موجودی آن را بدزدند!

قربانیانی را می‌شناسم که بخاطر کم بودن مانده‌ی حساب بانکی‌شان با ساده‌لوحی تمام، همه‌ی کارهایی را که از ایشان خواسته شده بود به انجام رساندند و همان مقدار کم هم از حساب‌شان خارج شد!

ولی در هنگام واریز یارانه بقیه‌ی مانده‌ی کارت هم برداشت شد!

پس لطفاً به اطرافیان‌تان بگویید که به این‌گونه تماس‌هایی که درخواست اطلاعات بانکی را می‌کنند به هیچ‌وجه اعتماد نکنند.

این موضوع را هم به اطرافیان کم سوادتان بگویید و هم به اطرافیان با تحصیلات عالیه‌تان!

بلاگ نوشت