اول آذر در آینه تاریخ معاصر
اول آذر در آینه تاریخ معاصر

شهریاریها : امروز ˈچهارشنبهˈ برابر با اول آذر 1391 و ششم محرم 1434 هجری قمری و بیست و یکم نوامبر سال 2012 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است: 1 آذر 1366 عملیات نصر 9 درمنطقه حاج عمران با رمز یا ˈمولای متقیان(ع)ˈ و با تلاش نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران […]

شهریاریها : امروز ˈچهارشنبهˈ برابر با اول آذر 1391 و ششم محرم 1434 هجری قمری و بیست و یکم نوامبر سال 2012 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است:

1 آذر 1366

عملیات نصر 9 درمنطقه حاج عمران با رمز یا ˈمولای متقیان(ع)ˈ و با تلاش نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران آغاز و به آزاد سازی ارتفاعات این منطقه، انهدام ده ها دستگاه انواع خودرو نظامی، چندین انبار مهمات، کشته و زخمی شدن بیش از چهارهزار تن از نیروهای دشمن منجر شد.

1 آذر 1358

دانشجویان مسلمان پیرو خط امام(ره) در اطلاعیه‌ شماره چهار خود تأکید کردند در صورتی که تهدیدات نظامی آمریکا جنبه واقعی به خود گیرد، در برابر آنها ایستادگی خواهند کرد و در تصمیم خود برای ادامه حضور در لانه جاسوسی و در اختیار داشتن گروگان ها قاطع تر می شوند.

1 آذر 1357

امام ‌خمینی(ره) به مناسبت فرارسیدن ماه محرم در پیامی خواستار افشاگری وعاظ و گویندگان منابر علیه رژیم پهلوی شدند.

1 آذر 1334

ˈسید مجتبی نواب صفویˈ رهبر جمعیت فدائیان اسلام به اتفاق دو نفر از اعضای جمعیت دستگیر و به فرمانداری نظامی اعزام شدند.

1 آذر 1330

ˈمحمد مصدقˈ و هیأت همراه که برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل به آمریکا رفته بودند، از طریق مصر به تهران بازگشتند.

1 آذر 1325

بدنبال اعتراض و شورش در آذربایجان و کردستان، ˈاحمد قوامˈ نخست‌وزیر اعلام کرد به زودی نیروهایی را برای سرکوب به منطقه اعزام خواهد کرد.

ا آذر 1312

فرمان اجرای قانون مربوط به احداث و توسعه معابر و خیابان‌ها در شهرهای بزرگ ایران، که به تصویب مجلس شورای ملی رسیده بود، به همراه متن این قانون صادر شد.

1 آذر 1307

ایران پیمان تحریم جنگ را امضا کرد. این پیمان به عهدنامه ˈکلوگ ـ برایاندˈ مشهور و جنگ را پدیده‌ای غیرقانونی خوانده و خواستار تحریم جهانی آن شده است، این عهدنامه میان نمایندگان امریکا و 14 کشور عمدتاً اروپائی در پاریس به امضا رسید و تا قبل از وقوع جنگ دوم جهانی که 10 سال بعد رخ داد 62 کشور آن را امضا کردند.

1 آذر 1300

سردار سپه وزیر جنگ، پلیس جنوب را که توسط انگلیسی‌ها در فروردین 1295 هجری خورشیدی در جنوب ایران تأسیس شده بود، منحل کرد. پلیس جنوب در ابتدا برای تامین منافع انگلستان در جنوب ایران به وجود آمده بود. اما با روی کار آمدن رضاخان در وزارت جنگ و تقویت نیروهای نظامی ایران، دولت انگلیس دیگر نیازی به این تشکیلات پرهزینه نمی‏دید.