از گوشت گربه تا انگشت انسان در فراورده‌های فست‌فودی
از گوشت گربه تا انگشت انسان در فراورده‌های فست‌فودی

شهریاریها به نقل از روزنامه جوان: پیدا شدن انگشت انسان در بسته همبرگر در قم، بهانه‌ای شد تا بار دیگر نبود نظارت بر کارخانجات تولید فرآورده‌های گوشتی و غذاهای آماده در صدر اخبار رسانه‌ها قرار گیرد؛ مسأله‌ای که چندی پیش معاون اول رئیس‌جمهور نیز به آن اعتراف کرد. نبود نظارت بر روند تولید فرآورده‌های گوشتی […]

شهریاریها به نقل از روزنامه جوان: پیدا شدن انگشت انسان در بسته همبرگر در قم، بهانه‌ای شد تا بار دیگر نبود نظارت بر کارخانجات تولید فرآورده‌های گوشتی و غذاهای آماده در صدر اخبار رسانه‌ها قرار گیرد؛ مسأله‌ای که چندی پیش معاون اول رئیس‌جمهور نیز به آن اعتراف کرد.

نبود نظارت بر روند تولید فرآورده‌های گوشتی از جمله سوسیس، کالباس و همبرگر و بالا رفتن سهم این محصولات در سبد خانوار به تناسب بالا رفتن سرعت زندگی از طرفی و ارائه آمارهایی از افزایش سکته‌های قلبی و مغزی که از هم پیشی می‌گیرند و به تشخیص کارشناسان، با سبک و عادات تغذیه‌ای افراد جامعه مرتبطند، نشان می‌دهد که اعترافات ‌گونه‌های محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس‌جمهور مبنی بر نبود نظارت کافی بر تولید سوسیس و کالباس و غذاهای آماده که از سوی رسانه‌ها به خودزنی مدیریتی تعبیر شد، کارساز نشده است، چراکه اولین و عالی‌ترین نهادی که طبق قانون امکان و اجازه نظارت و کنترل کیفیت این محصولات را بر عهده دارد و قادر است در صورت مشاهده تخلف با استناد به قانون برخورد سلبی کند، دولت و به فراخور وظیفه وزارتخانه‌هایی مثل بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی و صنعت، معدن و تجارت است و گفتن از کم‌کاری در این حوزه آن هم از سوی یکی از سران دولتی، از خود به خود گفتن است.

با این حال کوتاهی در این رابطه به همین‌جا ختم نمی‌شود و نتایجی در بر دارد که گاهی سر از رسانه‌ها درمی‌آورند. نظیر آنچه در قم و در یک بسته همبرگر اتفاق افتاد. این در حالی است که وضعیت نظارت بر تولید مواد غذایی همواره یکی از دغدغه‌های جدی شهروندان بوده و تاکنون چندین مورد حشرات و حتی موش در مواد غذایی مشاهده شده است.

آموزه فرهنگی یا ضرب المثل «عقل سالم در بدن سالم» امروز در جامعه ما به بهانه مدرن شدن در معرض بمباران غذاهای ناسالمی قرار گرفته است که سلامت جسم و عقل افراد جامعه را به خطر می‌اندازند.

از نتیجه این حمله هم گزارش‌های ریز و درشتی مخابره می‌شوند، اما ظاهراً هنوز شدت این خطرات و عمق این حملات نتوانسته مسئولان را برای یک اقدام مؤثر و پیشگیرانه در تولید فرآورده‌های گوشتی و غذاهای آماده متقاعد کند.

به طوری که هماهنگ با صدور مجوز و پروانه بهداشتی برای تولید این محصولات غیربهداشتی! آمار سکته‌های قلبی و مغزی و بیماری‌های عروقی مرتبط با شیوه تغذیه‌ای تحمیلی مدرنیسم به جامعه ما رو به افزایش است. اعلام ثبت ۶ هزار سکته قلبی در کشور طی دو ماه از سوی وزارت بهداشت شاید به نظر مخاطب بحران و فاجعه باشد، اما مهم نظر مسئولان است که هنوز شرایط را در مرز بحران نمی‌دانند و نه تنها مانع تولید محصولات غذایی مضر نمی‌شوند، بلکه در تغییر سبک زندگی افراد جامعه نیز اصراری ندارند.

تبلیغات دست و پا شکسته آموزنده که تحت تأثیر تبلیغ چیپس و پفک و سوسیس و کالباس گاهی در رسانه‌ها دیده می‌شوند، شاهد این ادعا هستند.

شاید اگر مردم خود شیوه زندگی‌شان را به گونه‌ای تغییر دهند و در مسیر توسعه آن را مدیریت کنند که دست‌کم کاهش فعالیت فیزیکی و تغذیه نادرست را از زندگی خود حذف کنند، بتوان امیدوار بود که استئوپروز بیش از دیابت، سکته قلبی و سرطان منجر به بستری شدن در بیمارستان در زنان بالای ۴۵ سال و ۲۵ درصد افراد کمتر از ۵۰ سال و کمبود تراکم استخوان بیش از ۵۰ درصد افراد بیش از ۵۰ سال در کشور را نیز از میان آمارهای بهداشتی و درمانی خود حذف کنیم.
هرچند هنوز در مورد ورود مراجع قضائی و انتظامی به پرونده تولید محصولات غذایی آلوده ضروری به نظر می‌رسد!

تابناک