یازدهم دی در آینه تاریخ معاصر
یازدهم دی در آینه تاریخ معاصر

شهریاریها :  امروز ˈدوشنبهˈ برابر با یازدهم دی 1391 و هفدهم صفر 1434 هجری قمری و سی و یکم دسامبر سال 2012 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است: 11 دی 1367 امام خمینی(ره) پیام مهم و تاریخی خود را خطاب به گورباچف صادر فرمودند، این پیام، در قالب یک نامه، در […]

tarikhشهریاریها :  امروز ˈدوشنبهˈ برابر با یازدهم دی 1391 و هفدهم صفر 1434 هجری قمری و سی و یکم دسامبر سال 2012 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است:

11 دی 1367

امام خمینی(ره) پیام مهم و تاریخی خود را خطاب به گورباچف صادر فرمودند، این پیام، در قالب یک نامه، در شرایطی خطاب به رهبر شوروی سابق نگاشته شد که تحلیلگران سیاسی نظاره گر تجدید نظر طلبی و آغاز تحولات دنیای کمونیسم بودند، ولی قادر به اظهار نظر در این باره نبودند. این پیام در روز 13 دی ماه 1367 توسط هیات عالی رتبه ایرانی به کادر رهبری شوروی ابلاغ شد.

 11 دی 1365

آیت ‏اللَّه ˈعبدالرحمن حیدری ایلامیˈ عالم مجاهد و فقیه نستوه درگذشت . تاسیس مدارس علمیه، تاسیس بیش از هشتاد حسینیه و مسجد در سطح استان و ارشاد مردم و تبلیغ دین، برخی از فعالیت‏های این عالم بزرگوار در این دوران بود.

 11 دی 1359

ˈجیمی کارترˈ رییس جمهوری آمریکا برای مقابله با تبعات انقلاب اسلامی ایران ˈنیروی واکنش سریعˈ(RDF) را در خلیج فارس تشکیل داد. تا بدین‌ وسیله قدرت نظامی خود را متوجه این منطقه کند.

 11 دی 1357

ˈامام خمینیˈ(ره) پس از روی کار آمدن شاپوربختیار به عنوان نخست وزیر فرمودند: ˈدولت بختیار مشروعیت ندارد و مردم باید به تظاهرات و مبارزه ادامه دهند… شاه شخصی فاسد است و هر کس با او همکاری کند، فاسد است…ˈ

 11 دی 1357

ˈسایروس ونسˈ وزیر امور خارجه آمریکا گفت: دولت متبوعش از نظامیان ایران خواسته است تا از دولت غیرنظامی ˈشاپور بختیارˈ حمایت کرده و از کودتا بپرهیزند.

 11 دی 1356

در جریان سفر ˈجیمی کارترˈ رییس جمهوری آمریکا و ˈملک حسینˈ پادشاه اردن به تهران، محمدرضا پهلوی با آنان ملاقات و درباره آنچه که ˈصلح خاورمیانهˈ خوانده شد، مذاکره کرد.

 11 دی 1356

ˈجیمی کارترˈ و ˈمحمدرضا پهلویˈ توافقنامه انتقال شش تا هشت، رآکتور هسته‌ای آب سبک، از آمریکا به ایران را امضا کردند. این موافقنامه در جریان سفر کارتر به تهران امضا شد.

 11 دی 1350

حکومت عراق حوزه علمیه نجف را تعطیل و عده‌ ای از علما از جمله حاج شیخ ˈمحمد شاهرودی فیروزآبادیˈ و ˈمحمد کلباسیˈ را به ایران تبعید کرد.

 11 دی 1348

ˈامام خمینی(ره)ˈ در پیامی به انجمن های اسلامی دانشجویان فارسی زبان در اروپا، ضمن اشاره به خیانت استعمارگران در جدا سازی جوانان از تعالیم دینی فرمودند:ˈخداوند تعالی به شما طبقه تحصیل کرده توفیق دهد که در راه مقاصد اسلامی که یکی از آن قطع ایادی ظالمه و برانداختن ریشه استبداد و استعمار است کوشش کنید و قوانین آسمانی اسلام را که برای تمام شئون زندگی از مبداء وحی نازل شده و عملی‌تر و سودمندتر از تمام فریضه‌ها است، مطالعه کنید و تحت‌تاثیر تبلیغات مغرضانه اجانب واقع نشوید.ˈ

 11 دی 1337

قانون ایجاد سد لار و لتیان در مجلس شورای ملی تصویب شد.

 11 دی 1326

ˈآنتونی ایدنˈ وزیر خارجه انگلیس وارد تهران شد. این سفر بدنبال سیاست های سلطه گرانه انگلیس، تلاش این کشور در تضعیف مجلس شورا و ایجاد یک بحران‌ دموکراسی ‌در ایران، صورت پذیرفت. در این سفر ایدن، در ملاقات‌های‌ خصوصی‌ با محمدرضا پهلوی‌ و زمامداران‌ ایران، آنان‌ را به‌ حمایت‌ از فکر‌ تجدید نظر در قانون‌ اساسی‌ و افزایش‌ اختیارات‌ شاه‌ در انحلال‌ مجلسین‌ و تشکیل‌ مجلس‌ سنا، دلگرم‌ ساخته‌ بود.

 11 دی 1321

ایران به اعلامیه ملل متحد که از جانب 26 کشور در حال جنگ با آلمان به امضا رسیده بود، ملحق شد.

11 دی 1303

سردار سپه ˈرییس ‌الوزراˈ که پس از سرکوب شورش ˈخزعلˈ از خوزستان راهی کربلا و نجف شده بود، به تهران بازگشت.