هفتم آذر در آینه تاریخ معاصر
هفتم آذر در آینه تاریخ معاصر

شهریاریها : امروز ˈسه شنبهˈ برابر با هفتم آذر 1391 و دوازدهم محرم 1434 هجری قمری و بیست و هفتم نوامبر سال 2012 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است: 7 آذر 1359 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اجرای عملیاتی متهورانه، موسوم به ˈمرواریدˈ ضمن انهدام اسکله نفتی البکر […]

شهریاریها : امروز ˈسه شنبهˈ برابر با هفتم آذر 1391 و دوازدهم محرم 1434 هجری قمری و بیست و هفتم نوامبر سال 2012 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران به شرح زیر است:

7 آذر 1359

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اجرای عملیاتی متهورانه، موسوم به ˈمرواریدˈ ضمن انهدام اسکله نفتی البکر و الامیه، چندین ناو جنگی و هواپیمای دشمن را به قعر دریا فرستادند.

7 آذر 1359

به مناسبت رشادت نظامیان نیروی دریایی ارتش و به ویژه مقاومت متهورانه ناوچه ˈپیکانˈ در برابر تهاجم دریایی و هوایی رژیم عراق در این روز، با تأیید ˈامام خمینیˈ(ره)، این روز به نام نیروی دریایی لقب گرفت.

7 آذر 1356

فهرست افراد وابسته به حکومت پهلوی که مقادیر هنگفتی ارز را از کشور خارج و به حساب های خود در خارج انتقال داده بودند از طرف جمعی از کارکنان بانک مرکزی منتشر شد. در این لیست اسامی وابستگان نزدیک به ˈمحمدرضا پهلویˈ، درباریان، وزرا، نمایندگان و مقامات عالی رتبه و چند تن از نخست‌وزیران سابق دیده می‌شود.

7 آذر 1341

سخنرانی ˈحجت‌الاسلام محمدتقی فلسفیˈ در مسجد ارگ تهران در افشای ماهیت مصوبه دولت در زمینه انجمن های ایالتی و ولایتی به یک تجمع سیاسی علیه دولت تبدیل شد.

7 آذر 1341

ˈامیر اسدالله علمˈ، نخست‌وزیر محمدرضا پهلوی در پی مقاومت و مخالفت علما، در تلگرامی به علمای قم، لغو مصوبه انجمن های ایالتی و ولایتی را اعلام کرد.

7 آذر 1334

ˈتیمور بختیارˈ فرماندار نظامی تهران در پی یک مشاجره با ˈعبدالحسین واحدیˈ نفر دوم جمعیت فدائیان اسلام، وی را به ضرب پنج گلوله به شهادت رساند.

7 آذر 1334

در پی الحاق ایران به پیمان بغداد، که یک قرارداد همکاری سیاسی – نظامی محسوب می شد، دولت ایران سفرای خود در کشورهای عضو این پیمان را تغییر داد و ˈسرلشکر باتمانقلیچˈ به سمت سفیر کبیر ایران در پاکستان و ˈسرلشکر حسن ارفعˈ سفیرکبیر ایران در ترکیه شد.

7 آذر 1318

دولت ایران یادداشتی را مبنی بر اعتراض به اقدام دولت بریتانیا در جلوگیری از حمل کالاهای خریداری شده ایران از آلمان، به سفارت انگلیس تسلیم کرد.

7 آذر 1310

ˈرضاخانˈ با مسافرت یک هیات انگلیسی به ریاست ˈسر اورل اشتینˈ باستان شناس مجارستانی الاصل تبعه انگلستان به ایران، جهت کشف آثار باستانی در شهرهای کشور موافقت کرد.