شهریار شناسی : کی از محوطه های باستانی معروف فلات مرکزی ایران در عرصه مطالعات باستان شناسی، قره تپه شهریار است. این تپه توسط برتون براون از موزه لندن مطالعه و کاوش شده و اطلاعات ارزشمندی را از روستاهای نخستین در اختیار قرار داده است. سفالهای این تپه را می توانید در موزه ملی ایران […]

شهریار شناسی : کی از محوطه های باستانی معروف فلات مرکزی ایران در عرصه مطالعات باستان شناسی، قره تپه شهریار است.
این تپه توسط برتون براون از موزه لندن مطالعه و کاوش شده و اطلاعات ارزشمندی را از روستاهای نخستین در اختیار قرار داده است. سفالهای این تپه را می توانید در موزه ملی ایران ببینید.
قره تپه در ۳۶ کیلومتری جنوب غرب تهران و از نظر جغرافیایی در جهت مخالف چشمه علی قرار گرفته است و کاوش های انجام شده تشابه این دو تمدن باستانی را از لحاظ قدمت نشان داده و سابقه سکونت در آن را ۴۵۰۰ تا ۵۰۰۰ سال پیش از میلاد تخمین می زند.
براساس کاوشهای انجام شده در منطقه آثاری از جمله ابزار ها و اسلحه های سنگی، چخماق، و اشیای سفالی قرمز رنگ با نقش و نگار در آن کشف شده است.
کشف تعداد زیادی پیاله و کاسه سفالی با شکل ها و اندازه های مختلف و با طرح ها و نقش های گوناگون، حکایت از رونق سفالگری در منطقه داشته و از این جهت با شهر سوخته قابل مقایسه است.
بیشتر آثار باستانی مکشوفه در قره تپه به موزه های کشور انتقال یافته و هنوز فعالیتهای اکتشافی بر روی آن ادامه دارد.